Kraj lita

Na kraju smo još jedne turističke sezone. Prema podatcima iz eVisitora ovo je rekordna godina, godina gdje smo probili granicu od 100 tisuća noćenja, točnije do 30. rujna ostvarili smo 101.218 noćenja što je za punih 16.092 noćenja više nego u 2016 godini. Ostvarili smo i 15.453 dolaska što je za 2.424 dolaska više nego u prethodnoj godini. Hoteli, apartmani, sobe i kampovi bili su popunjeni, a tražilo se i mjesto više.

Bilježimo i veliki porast registriranog smještaja pa možemo reći da smo od 2011. do 2017. godine utrostručili broj obiteljskog smještaja. Trenutno na području općine Posedarje radi 176 objekata obiteljskog mještaja od čega je najveći broj u Posedarju, njih 111, u Vinjercu 42, Slivnici 14, Podgradini 7 i u Islamu latinskom i Ždrilu po jedan iznajmljivač.

„Kulturno lito Općine Posedarje 2017.“ bilo je bogato i raznoliko, prilagođeno svim uzrastima. Bilo je tu od dječijih predstava i koncerata zabavne glazbe do klapskog pjevanja i nastupa KUD-ova, pekla se riba, kuhale se dagnje…

Zahvaljujemo svima koji su nas podržali na bilo kakav način: materijalnim sredstvima, svojim osobnim radom, dobrom voljom, podrškom ili razumijevanjem. Drago nam je da su ljudi postali svjesni našeg velikog potencijala, te da vlastitim radom i trudom možemo napraviti dobro sebi, a samim tim i zajednici u cjelini.

Još jednom veliko hvala!