Istražite

WHAT TO EAT?

WHAT TO EAT?

Traditional Croatian cuisine follows the Mediterranean lifestyle and is considered to be one of the healthiest in the world. The variety and abundance of the products found in this area have created culinary delights that have been in the making for ...
Reci DA!
WHERE TO EAT?

WHERE TO EAT?

Hungry? From seafood platters that will make your mouth water, superior quality meat cuts, to perfectly baked wood oven pizzas, Posedarje has it all.
Reci DA!
PLAŽA BOKULJA

PLAŽA BOKULJA

Za razliku od plitke plaže Sv. Duh u Posedarju koja obiluje ljekovitim blatom, plaža Bokulja u Slivnici oduševljava kupače bistrinom mora i okolnim stijenama, savršenima za atraktivne skokove u plavetnilo Jadrana.
Reci DA!
Crkva sv. Duh Posedarje

Crkva sv. Duh Posedarje

Crkva sv. Duh jednobrodna je crkvica iz 12. stoljeća i nalazi se na otočiću ispred Posedarja. Iznad ulaznih vrata u crkvu, nalazi se zidani zvonik – preslica za jedno zvono koje se čuva u crkvi. Postavlja se samo prigodom misnog slavlja, odnosno sa...
Reci DA!
FEŠTA OD RIBE I VINA

FEŠTA OD RIBE I VINA

Ako želite probati domaću ribu i domaće vino ova manifestacija je pravi događaj za vas. Mi pripremamo ribu sa roštilja i nudimo domaće vino, te također posjetiteljima prikazujemo lokalne običaje našega mjesta. Nakon toga možete uživati u glazbi.
Reci DA!
BICIKLIZAM

BICIKLIZAM

Čitavo područje rivijere Paklenice sjajno je mjesto za ležeran i živopisan biciklizam, kao i za intenzivni mountain biking! Istražite neobične staze oko Posedarja, Jasenica i Ražanca i odaberite svoje omiljene!
Reci DA!
Plaža sv. Duh

Plaža sv. Duh

Plaža sv. Duh ističe se od mnogih drugih jer nju zapljuskuje mirno more, zatvoreno kopnom sa svih strana, uz tek maleni kanal na sjeveru. U novigradsko more se ulijeva rijeka Zrmanja, što je još jedna posebnost ovoga mora.
Reci DA!
Križni put

Križni put

Na incijativu g. Kajmaka, amaterskog kipara iz Posedarja nastao je impresivni Križni put . Sastoji se od četrnaest postaja i Uskrsnuća. Na samom vrhu, na brdu Brisnica nalazi se „Posljednja večera“. Sa ovog brda možete uživati u prekrasnom pogledu na...
Reci DA!
Gradina Budim

Gradina Budim

Na Budimu kod Posedarja prvo je pronađen novac mitske Korkire jedinstven na svijetu, a zatim je otkriveno još jedno vrijedno arheološko nalazište- pod morem je pronađena drveno- kamena konstrukcija luke koja datira iz 3. ili 2. stoljeća prije Krista.
Reci DA!
PLANINARENJE

PLANINARENJE

Velebit ili velebitski masiv je najduža (145 km), ali po nadmorskoj visini tek četvrta planina u Hrvatskoj. Niži je od planina u Dalmatinskoj zagori - Dinare (1831 m), Kamešnice (1809 m) i Biokova (1762 m).
Reci DA!